Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na žádost operačního střediska KOPIS Pardubice jednotka vyjela s TA1 a člunem k záchraně osoby, která se nacházela na skalním převisu nad bývalým podnikem  Hedva.

Po našem příjezdu již na místě zasahovala osádka Záchranné služby z Vysokého Mýta.

Po prvotním průzkumu bylo velitelem zásahu rozhodnuto přeplavení řeky pomocí člunu na druhý břeh a poté členové jednotky vystoupali k zraněné osobě, u které již zasahoval lékař záchranné služby. Už při tomto výstupu byla na místo radiostanicí vyžádána na pomoc lezecká skupina příslušníků HZS Pardubického kraje, po zhodnocení však nakonec byla odvolána.

Jednalo se o zříceného mladíka, který zůstal ležet na menší plošině pod skalou v nepřístupném terénu.

Poté co byl zraněný stabilizován, bylo provedeno jeho umístění do vakuové matrace a současně byl na místo povolán vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové.

Pacient byl ve vakuové matraci transportován ve velmi obtížném terénu za pomocí horolezecké techniky na břeh řeky, odkud byl člunem převezen na druhý břeh, kde si ho převzala osádka záchranné služby, jíž byl okamžitě převezen na nedaleké cvičné fotbalové hřiště k čekajícímu vrtulníku, který zraněného mladíka ihned transportoval na specializované pracoviště.

Po odletu vrtulníku LZS se jednotka vrátila zpět na stanici.

Na místě zasahovali tyto složky IZS ( integrovaný záchranný systém).

JSDHO Choceň, HZS Pardubického kraje stanice Vysoké Mýto, Záchranná služba Vysoké Mýto, Letecká Záchranná služba Hradec Králové, Policie ČR oo Choceň, Policie ČR oř Ústí nad Orlicí.

Video z odletu vrtulníku LZS Hradec Králové do nemocnice.

http://www.youtube.com/watch?v=t_xHHkj8Alw