Jdi na obsah Jdi na menu
 


28.) 20.4.2018, 17:52 - Dopravní nehoda

25. 4. 2018

Druhý dnešní výjezd nasměroval naše výjezdová vozidla k dopravní nehodě na silnici č.312 mezi obcemi Mostek a Němčí. Došlo zde k nehodě kamionu převážející železný kontejner s elektronikou, pravděpodobně asijské výroby. Dle vyjádření řidiče se situace odehrála takto: 

Při míjení se s protijedoucím kamionem v užším úseku silnice najel zadními koly na nezpevněnou krajnici, ta se s ním utrhla, dostala ho do smyku a "zlomila" celý kamion "do jedničky". Naložený návěs následně natlačil takto "zlomený" kamion do protisměru, kde se zastavil o příkop a přilehlé stromy. Návěs se při nárazu převrátil a kontejner zůstal ležet na boku přes celou šíři silnice. V době našeho příjezdu se již řidič nacházel mimo kabinu tahače. Nejevil známky zranění, stěžoval si však na bolest ramene a hrudníku. Byla mu proto zavolána ZZS, která ho odvezla na vyšetření do nemocnice. Později se na místo nehody opět vrátil.

Jednotka provedla protipožádní opatření z důvodu poškození elektroinstalace a autobaterií a olej uniklý z převodovky zasypala sorbentem. Ve spolupráci s Policií ČR dále prováděla řízení provozu na komunikaci pro odklon všech vozidel mimo tento úsek silnice. Přes pojišťovnu byla na místo povolána kamionová vyprošťovací a odtahová služba. Vlivem (hasičům neznámých) administrativně-lidských příčin dorazil autojeřáb, vozidla odtahové služby a majitel přepravní firmy na místo až kolen 23. hodiny.

Vyprošťování kamionu trvalo zhruba dvě hodiny. Nejprve byl pomocí jeřábu od návěsu oddělen zaseknutý kontejner, následovalo vytažení tahače s návěsem zpět na silnici, přeložení kontejneru na náhradní kamion a odtažení nepojízdného kamionu. Hasiči následně provedli finální úklid vozovky a vrátili se zpět na základnu. Hodiny tou dobou odbíjely 1 hodinu v sobotu ráno.

Technika JSDH Choceň:  TA 1 (Mitsubishi L200),  CAS 16 (Praga NTS)

Technika HZS Vysoké Mýto:  RZA (Volkswagen)

 

 

Náhledy fotografií ze složky 28.) 20.4.2018, D.N.