Jdi na obsah Jdi na menu
 


44.) 26.5.2018, 12:03 - Požár

30. 5. 2018

Po vyhlášení poplachu vyjela jednotka do obce České Libchavy k požáru skládky komunálního odpadu. V době našeho příjezdu již na místě zasahovalo několik jednotek hasičů. Po domluvě s velitelem zásahu prováděla naše jednotka střídání hasičů provádějící hasební práce v dýchací technice a dále pomáhala s kyvadlovou dopravou vody z rybníku Dařílek v Libchavách a z hydrantové sítě u hotelu Sporthotel v Ústí nad Orlicí. Po pětihodinovém výkonu byla jednotka odvolána zpět na základnu.

Technika JSDH Choceň:  CAS 16 (Praga NTS)

Zásahu se zúčastnilo celkem 14 jednotek:

HZS Ústí nad Orlicí, JSDH Ústí nad Orlicí, HZS Žamberk, JSDH Brandýs nad Orlicí, JSDH Choceň, JSDH Sopotnice, JSDH Černovír, JSDH České Libchavy, JSDH Česká Rybná, JSDH Hejnice, JSDH Knapovec, JSDH Dlouhoňovice, JSDH Hnátnice, SŽDC Česká Třebová

Na skládce shořelo:

použité dětské plíny, lehce zrezlé dámské kolo Liberta, noha od panenky barbie, dosud nepřečtený výtisk knihy "Dějiny marxismu-leninismu", zahnojené holínky hospodáře Hlavsy, zlomený smeták, půlka starého kajaku, prasklý dekl od "hajzlu", množství zánovních igelitových pytlů s rozličným obsahem a mnoho dalšího.

Bez domova se rázem ocitlo neupřesněné množství potkanů a krys. Dočasné útočiště jim poskytlo azylové centrum pro uprchlíky na kraji lesa.

Odkazy na další články:

www.pozary.cz

Orlický deník

JSDH Brandýs nad Orlicí

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky 44.) 26.5.2018 - Požár